Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

PStoyanov

Потребители
  • От него общо

    16
  • Регистрация

  • Беше тук

Местоживеене

  • Град
    София

PStoyanov's Постижения

Начинаещ

Начинаещ (3/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Какъв размер е накрайника за гресирането карето на предния Кардан! Супер селекта е прекрасен и разполагаш с Awd и 4wd едновременно! Има много позитиви когато караш в режим 4H!Когато теглиш ремарке, когато караш по завой колата е по-стабилна и не люлее толкова, На магистралата с висока скорост е по стабилна! Даже не разбирам защо когато ти дават една възможност за сигурност и стабилност са оставили възможност да избереш по не сигурен и по не стабилен режим. Не виждам разлика в икономията на гориво невероятна! 2H има предимство в града в хубаво време колата е по-маневрена и по лека за оправление само това!
  2. Какъв размер е накрайника за гресирането карето на предния Кардан! Супер селекта е прекрасен и разполагаш с Awd и 4wd едновременно! Има много позитиви когато караш в режим 4H!Когато теглиш ремарке, когато караш по завой колата е по-стабилна и не люлее толкова, На магистралата с висока скорост е по стабилна! Даже не разбирам защо когато ти дават една възможност за сигурност и стабилност са оставили възможност да избереш по не сигурен и по не стабилен режим. Не виждам разлика в икономията на гориво невероятна! 2H има предимство в града в хубаво време колата е по-маневрена и по лека за оправление само това!
  3. Вибрацията и шума не са силно изразени (мислех си че е внушение даже), и при по-вискока или по-ниска скорост изчеват, и са доста слабо изразни няма стържене, тропане, чукане. От австралийските форуми разбрах че хора със същите симптоми решават проблема със смяна на тампоните на напречната гредата която носи кутията които струват 24$ за 8бр, някой имат проблем с вибрационния баласт на ск.кутията (гумена тухличка), която при остаряване започва да не абсорбира вибрацийте.
  4. Какво забелязах при мойто Pajero 4! Попринцим си карам колата основно в режим 4H, пред известно време я бях оставил на 2Н и тогава забелязах следното! При подържане на скорост 100-110км/ч в режим 4Н се усеща лека вибрация и шум от предницата, в режим 2Н изчезва!!! На какво може да се дължи проблема? Маслата по скорости, диф. и раздатки са сменявани преди 30к.км. Ако беше от гумите щеше да си седи проблема и в двата режима!
  5. DJ Tymbi : Какви добавки за газ използваш? Някой сблъсквал ли се е с не работещ индикатор за горивото?
  6. Тази извадка от някакво приложение ли е?
  7. Не знам и на мен ми стана странно за този разход за който говорят колегите от другия край на света! Не мисля че става въпрос и за качество на горивото особено в Южна Африка! Какъв разход ви дават дизелите? Пак там на другия край на света говорят за 8-12/100. Имам наблюдения от Jeep Commander V8 4.7 на газ градско 22-24/100 но извънградско е 16/100.
  8. Да обсъдим разхода! Как се движи и какви са ви наблюденията има ли разлика м/у газ и бензин? Моите впечатления са 21-23/100 градско газ. с 18" стандартен размер А/Т-гуми. С гуми 17"но по-голям размер 265/70-17" пак А/Т-гуми отивам на 25/100 газ градско. Газовата работи доста добре и изпарителя е 300+к.с. от последно поколение. (за газовата имам само съмнения са работата на сондите в бутилките, породено от това че понякога не могат или я зареждат 15мин. Не знам и те конкретно имат ли отношение към разхода!) Извънградско магистрално 130-140км/ч разход 20/100, ако няма магистрала може да падне още! Следя колегите от Южна Африка и Австралия те говорят за разход от 20-25/100 само когато теглят 2,0т. каравана! Нормален разход 14-17/100, и при тях има хора които слагат ГАЗ, най-вече като допълнително гориво за по голям пробег, но и на газ говорят за разход 15/100. В един момент се замислих дали не е проблем при мен в колата, дебитомер или сонди, но колата е на 105,000 км. и си работи много добре и на газ и на бензин без грешки и симптоми за пробелем. Истината е че не съм засичал колко е разхода на бензин, обикновено я зареждам до горе и карам на бензин докато стигне около 1/4 от индикатора. П.С. Някой да е имал проблем с нивомера за отчитане на горивото? При мен стрелката забива м/у първата и втората черта и не пада до минимума и не светва резервата! Дали се изважда сондата от резервоара и се почиства или трябва нова!?
  9. Колата е на 98к.км Омаслител ще слагам сега при обслужването на газта. Газта е Романо и газовата е сложена преди 30-35к.км
  10. Между другото на мен точно грешката ми я дава P0174 System too Lean (Bank 2) P0171 System too Lean (Bank 1) За това имам съмнения за катализаторите!?
  11. Благодаря за мнението, ще я пратя колата на газаджия, така или иначе и е време за обслужване на системата. След като се запознах с грешките си мислех че проблема може да е от заминал катализатор и грешни данни от сондата. Другия ми варянт беше проблем с инжектори те на газта. При положение че колата върви идеално и не дава грешки на бензин единствено проблема остава да е от газта.
  12. Здравейте колеги, при мойто Pajero VI 3.8 от два дни при каране на газ ми излизат грешки P0171 и P0174. Няма разлика в поведението на колата, при изключване и подаване на контакт грешката се изчиства. При работа на бензин 200км. няма никакви грешки. Имайки впредвид че тези грешки са за много неща, и това че се появяват само на ГАЗ се чудя, дали не е от катализатора и ламбда сондата!? Или някой инжектор на газта!?
  13. За тази някой нещо да знае или да е на някой от форума?! https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=21518372599908113&slink=8zaq8u
  14. За палатките и оффроуда не се притеснявам, малкия беше на около 3 месеца когато за пръв път искара 3 дни на палатка, важното е децата да са здрави! Като цяло не ми се занимава с "дизел" да има си предимство този кон да е дизелов, а и ако попадна на нещо от послдните годи и на малко километри мога и да се замисля, но си предпочитам "бензина"! Имаше един "бензинов" с ретро телефон в него и да же май беше коментиран тук, трябва да разгледам............ Варянт е и да си внеса кола не ме притеснява, а и като цяло не бързам имам какво да карам и не съм на зор, така че колата ще си ме намери!
  15. Дайте препоръки, ако попадна на нещо къде да го заведа за преглед!
×
×
  • Създаване...