Премини към съдържание

Guncheff

Потребител
  • От него общо

    30
  • Регистрация

  • Беше тук

Местоживеене

  • Град
    Пловдив

Посетили профила

Този блок е изключен и не се вижда от други потребители

Guncheff's Постижения

Откривател

Откривател (4/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. И при мен имаше грешка за ЕГР-а и си мисля, че проблема главно идва от дросела, тъй като май от нея тръгва регенерацията. Следователно тя като не дава правилните параметри към компютъра, всичко по веригата се шашва, мое мнение..
  2. За момента всичко е наред с нея. Само някоя ролка просвирва. Ти само ангренажният комплект ми смени, нали така?
  3. Привет, колеги. При мен проблема се оказа от дроселовата клапа. След като дпф-а тотално се беше задръстил и след всяко палене веднага гаснеше, я закарах в сервиз. На диагностиката излезе клапата, като сярата в дпф-а беше на 70%, саждите на 80% смених я срещу 340лв от СФА и сега се надявам проблема да е решен. След смяната й, пича в сервиза е направил регенерацията на място, следователно сярата пада на 0%, а саждите на 70%. Сега от мен се иска едно яко изпъване по магистралата, за да си направи регенерацията както трябва и да изчисти дпф-а.
  4. Колегите с премахнатите EGR-и, има ли успех след интервенцията?
  5. Колеги, има ли някакво развитие по проблема? От EGR клапана ли е, дроселова клапа ли е? По грешката илиза тя, но не знам.. При всяко излизане от града проблема се проявява. Говорих преди седмица с един познат, при който проблем с подобни или същите симптоми се е оказало от електронния педал, има ли такава възможност? Не знам какво да търся като причина вече, а очаквам бебе и ми се иска да отстраня този глупав проблем. Не ми идва на акъл и на каква диагностика да закарам колата, по-скоро при какъв майстор. Дадоха ми съвет да пробвам с дроселова клапа на някой съфорумник, но проблема е такъв, че не става само със закачане. Някакви идеи?
  6. Баща ми имаше преди години същия проблем с паленето и се оказало от ЕГР клапана.
  7. Също така чувам и щракване откъм бушоните
  8. При мен доста зачести. Току що пак се прояви - не иска да се изфорсора, стои на 3 хиляди оборота повече не може и пушеше доста. Загасна сама и след като я запалих светна чека и сега се движи нормално. При вас същите симптоми ли са?
  9. На мен ми пали винаги, но интересното е, че ми гасне двигателя в периода на придърпването.
  10. В такъв случай, какво действие да предприема?
  11. Колеги, по-рано днес запалих колата(не беше палена от снощи) и check-a светна. Прочетох грешките с ELM 327, а те бяха следните: 1. P2111 - Throttle Actuator Control System - Stuck Open. 2. P0488 - Exhaust Gas Recirculation Throttle Control Circuit "A" Range/Performance (тази грешка беше в графа: pending faults).
  12. Не, check-a светваше отделно от този проблем. Само сутрин на студено и при следващо палене изгасва, но вече не светва.
  13. Колеги, споменаха ми, че може би проблема е свързан с проблемна дюза. Възможно ли е според вас?
  14. Колеги, днес се прибрах от Варна. Всеки ден карах из града и колата не е правила проблем от петък (откакто го направи последно). Друго интересно се случва обаче, даже от преди предърпването - check-a ми светва сутрин преди първото палене на двигателя. След като я изгася един или два пъти(в рамките на деня) check-a изгасва. Нямам представа на какво се дължи това. Ще ви държа в течение, ако нещо се случи. Също така си мисля - дали ако сложа чип и премахна DPF и EGR проблема ще изчезне и има ли плюсове от тази интервенция?
  15. Здравейте, колеги. Днес пътувахме към Варна. По магистралата се движех с 130/140км/ч. и нямаше никакви проблеми. След като излязохме от магистралата, тръгнахме през Ришкият проход, в началото на прохода започна да ми прави същия проблем. Придърпване на 70/80км в час - дори ми загасна и двигателя. Спрях, след което тръгнахме отново. Направи ми го още няколко пъти. В правите участъци се движех с не повече от 90км/ч и не след дълго проблема изчезна. Шумът на двигателя също се променяше, дори се вслушвах дали работи турбото.. В крайна сметка стигнах до Варна без проблем. Според вас, дали с някаква диагностика може да се установи причината? Да пробвам ли и със стенд на турбото?
×
×
  • Създаване...