Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

FearSoft

Потребител
  • От него общо

    100
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което FearSoft е написал

  1. Загадката е разгадана! Бил е Mitsubishi Colt CZC. Ама защо му ги нямаше атрибутите? Освен някой да му ги свил... Явно е рядък модел за нашата страна:
  2. Определено заоблен. Не прилича на Старион.
  3. Привет! Днес в Пловдив мярнах едно черно Мицу с много странна форма. Нямаше никакъв надпис отзад относно модела. И приличаше на по-малка версия на L200, само че затворен отзад (не пикап). И с две врати. Като се замисля приличаше и малко на Опел Тигра. Някой да се сеща що за кола е това? Че много ме човърка като не знам отговора на нещо...
  4. Егати, за какво е всичкото това цитиране на предишен коментар? За да стане темата 3 пъти по-дълга?
  5. В случай, че някому все пак е интересно - счупена ос на датчик. В очакване на нов.
  6. Привет! Става дума за Спейс Стар 1.3, 82 к.с., бензин, 2002 г. Вчера, след дълъг път, спиране за малко и последващ старт ми спря километражът, изчезнаха показанията на дисплея за изминати километри и средният разход на гориво. След време светна и чека, грешка P0500 - VSS (vehicle speed sensor) cirquit malfunction. Т.е. не ми отчита сензора за скорост. Открих един изгорял предпазител в купето, но нищо не се промени след замяната му. Възможно ли е сензорът да е сдал багажа при стартиране? И къде точно се намира този сензор? Някой да се е сблъсквал с подобен проблем? Всичко останало по таблото и колата като цяло работи нормално. Благодаря предварително!
  7. Ами вие лагер. Най-вероятно наа вторичен вал. Ще я давам за ремонт другия месец, но ме предупредиха, че е възможно и валът да се е прецакал, а май няма откъде да се намери... Та си търся алтернатива, за всеки случай.
  8. А дали кутиите от 1,3 - 82, 83 и 86 коня са взаимозаменяеми? Би трябвало, ама знам ли...
  9. Благодаря! Беше изстрел в тъмното, за всеки случай...
  10. Здравейте, Има ли опция за замяна на кутията на 1.3 двигател (френска) с такава от 1.6? Че май това е единственото френско в тая кола и само то създава по-големи ядове...
  11. Много неприятно, но за съжаление се случва... Препоръчително е да се сложи катализатор (особено предвид новите еко стикери), но може и обикновено гърне. Само тръба не се препоръчва. Що се отнася до ламбдата, мисля, че няма проблем да работи и без нея, първата е по-важна.
  12. ОК, благодаря! Системата е объзвъздушена съвсем наскоро, след смяна на главен спирачен цилиндър. Накладките са сравнително нови, но при смяната на масло, което ми предстои ще кажа да проверят как са нещата там. Поздрави!
  13. Здравейте, От известно време ми се получава странен проблем - при първоначално потегляне и завой наляво предно дясно колело леко пристъргва и задържа за съвсем кратко. Все едно гумата стърже някъде. След това проблемът го няма! И това се забелязва когато колата е стояла дълго време, цял ден, например. Спирачните маркучи са нови, спирачната помпа е нова и спирачките по принцип си работят нормално. Някой да има идеи откъде може да се получава този ефект/дефект? ABS или нещо друго? По принцип ABS-ът работи нормално и се усеща при рязко спиране. Колата е Спейс Стар 1.3. Благодаря предварително!
  14. FearSoft

    Въпросче

    Като застанете отпред, отгоре, откъм калниците има винтове. Развиват се и фаровете се изваждат напред. Не е сложно.
  15. P0135 си е типична грешка за погряването на ламбдата. Много лесно се мери с мултицет и после се сменя, ако трябва.
  16. И още малко информация, мисля, че изчаках достатъчно, 10-на дни. След смяната на първата ламбда с оригинална такава (не универсална)всичко е наред! Няма лампи да светят, колата върви добре и разходът намаля. Явно просто е трябвало да изчакам достатъчно време, за да се спомине тотално ламбдата, защото в началото даваше нормални показания. Или аз не съм я уцелил в правилния момент. Но, важното е, че сега е ОК. Благодаря на всички, отнели малко от времето си по този мой проблем!
  17. Ами, когато се обадя все е зает... Може и тия модели като моя да не са му интересни вече - старички... А преди, когато си бях с халогени не си спомням да съм имал този проблем с нестабилни обороти след спирането на фаровете, и при двата режима си работеше добре. Както и да е, направих някаква адаптация, надявам се да е успешна. Засега работи без светлини стабилно. Времето ще покаже.
  18. Имах предвид, че преди консумацията е била 2х55W,сега е наполовина, че и по-малко с LED крушите. И адаптацията на загрял двигател ли се прави или на студен? Че намирам и двете мнения във форума...
  19. Здравейте, От доста време имам един странен бъг - когато двигателят е на празен ход и изгася фаровете - оборотите падат и колата почти гасне. Даже си гасне понякога, но в повечето случаи, след няколко секунди колебание нагоре-надолу се стабилизира. Почти. Ако съм на къси - всичко е ОК, оборотите си ги държи перфектно. Всичко, което намирам в интернет се отнася за обратното, падане на обороти при включване на фарове или други товари. Ама такъв случай не намерих. Възможно ли е да е следствие от замяната на халогените с LED? Горе-долу по това време забелязах този ефект. Дали откачане на акумулатора и адаптация на ECU ще помогне?
  20. Малък ъпдейт за тези, които се интересуват. Докато преди първата ламбда работеше (или поне така ми се струваше, щото я бях сменял преди 4 г.), сега забелязах, че вече не мърда грам от 0.2V. Преди работеше при даване на газ, но липсваше синусоида на празни обороти. Поръчах си нова от UK и вече пристигна. Сега ще я сменям и ще пиша за резултата. ПП. Продължавам да нямам каквито и да са проблеми с работата на двигателя, дано сондата да изгаси лампата...
  21. Само за информация на заинтересованите - термостатът отваря на 88 градуса и е напълно отворен при 100 градуса. Температури в порядъка на 95-96 са нормални в такъв случай. Поне според мен. Явно проблемът ще трябва да се търси другаде - ламбда, катализатор (тъй като и Р0170 се появява през известно време).
  22. Ами не знам... Видях това https://www.google.com/url?q=https://www.autocodes.com/p0125_mitsubishi.html&sa=U&ved=2ahUKEwjy0oi1geHpAhVfQxUIHTmLDL0QFjACegQIBBAB&usg=AOvVaw2muj7ifMWbEsfyEXHWzygQ Затова и прибягнах до смяната. Пък сравнително студеният маркуч... Ако пак се появи ще гледам втората сонда.
  23. Да, знам че показанията може и да са неверни, ама това важи и за другия датчик, на таблото. Пък и тая грешка ме притесни... То, не че термостатът е много пари, де.
  24. Привет! Имам следната чуденка - каква е нормалната, работна температура на антифриза при Спейс Стар 1.3? Питам, защото наскоро ми излезе грешка Р0125 (недостатъчна температура на охлл. течност), при положение, че колата беше изминала над 30 км. в топло време, т.е. достатъчно загряла. Веднага включих OBD-то и на Car Scanner ми показа 95-96 градуса. А стрелката на таблото си стоеше както винаги малко преди средата. Спрях, пипнах горния маркуч - не се пипа, горещ. А долният се държеше съвсем спокойно, малко над телесна температура. Заключението ми беше - термостат. Днес ми го смениха и казах, че всичко е ОК, отваря си термостата. А майсторът ми е дългогодишен познат и никога не ме е лъгал. Та реших да си пусна пак OBD-то и познайте - пак показва 95 градуса! И започнах да влизам във филми... Знам, че отваря на 88 градуса, ама никъде не намирам информация на колко градуса стои нормално - някакви идеи? За съжаление забравих да проверя долния маркуч, щото оставих колата на тенекеджия (последици от сина...), ама наистина вярвам на майстора, че е проверил и всичко работи както трябва. Дали пък това не е нормална температура? Само да добавя - след изваждане на кабела на датчика на ECU-то, температурата по OBD стана минус 38 или нещо подобно. Та си вадя извод, че може би датчикът си е наред.
  25. FearSoft

    Светна чека

    Благодаря! Не ми стана ясно за кой точно датчик говорите, но при мен няма загуба на мощност и работа на 3 цилиндъра. Просто имам усещане за по-голям разход на гориво. И рядко се чувства нестабилност на оборотите на празен ход.
×
×
  • Създаване...