Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

EvgeniyT

Потребители
  • От него общо

    19
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което EvgeniyT е написал

  1. Здравейте, търся кора за под двигателя. Ако някой разполага, моля да ми пише. Евгений 0878 800 783
  2. Здравейте, Търся щора за багажник за Grandis.
  3. Здравейте колеги, Собствениците на бензинови грандиси с газова уредба бихте ли споделили каква марка газова сте сложили и дали сте доволни от нея. Ако може също така да ми препоръчате сервиз за инсталация на газова уредба в София или района. Благодаря!
  4. Здравейте колеги, Спрял съм се на един Grandis от чужбина и са ми пратили две видеа с демонстрастрация на работата на двигателя. Колата е 2.4 с газова уредба, 2008 г https://drive.google.com/file/d/13YXKfuA-fMJxD-dAFeDrlKXHkHTauwYP/view?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/13ZFXcsmY9ua5V1tONazgb6eST_skaHjh/view?usp=sharing Бихте ли споделили вашето мнение относно работата на двигателя. Има ли нещо което ви смущава от видеото? Благодаря предварително!
  5. Здравейте, Търся колега от София с бензинов Грандис да сравним вървежа на колата. Струва ми се, че моята бавно набира и трудно стига високите обороти. Бих искал да сравня ускорението с друг бензинов Грандис, с ръчни скорости. Ще се радвам някой да се отзаве и тъкмо ще си разменим контактите и да обсъдим опита в обслужването на нашите колици Поздрави, Евгений
  6. може ли да го кашин в google drive и да дадеш линка за сваляне? или дори можеш да ...

  7. Официаен представител в София нямаше налични, само с поръчка. Поръчах от ebay, два броя за 9 паунда. Това е номера им: MB193884
  8. Ако може и на мен да изпратиш също: etodorovv@gmail.com Благодаря!
  9. Здравей,

    Tъкмо така и направих. Дори открих и парт номера им: MB193884. Благодаря!

  10. Здравейте, Търся гумени накладки за педали за Grandis. Мисля, че са съвместими с накладки от други модели Mitsubishi. Tel. 0878800783 e-mail etodorovv@gmail.com
  11. Здравейте съфорумци, Доста са ми изтъркани гумените накладки на педалите на Грандиса, особено на педалите на съеденителя и спирачката. Обадих се по някои от обявите за Grandis на части - никъде няма налични, разпродадено. Продават се китайски алтернитиви, железни с гумички. Дори си поръчах такива от Алиекспрес, но се оказа, че за да се сложат трябва да се пробиват самите педали. Докато оригиналните, гумените накладки се закачат за педала. Някой знае ли откъде мога да намеря гумените накладки или от кои други модели биха подхождали за Грандиса? Открих няколко предложения, но са от Полша. Там имат много голямо разнообразие от части втора употреба, специално за Грандисите, но пък няма доставка от там или е много скъпа. Ще съм ви благодарен за помоща. Поздрави и безаварийна!
  12. Ако човека кара предимно на дълги разстояния, дисковете няма да са проблем.
  13. Здравей. Мога да частично на твоите въпроси: 5. Седалките удобни ли са за дълъг път и добре обезшумена ли е колата? - за мен седалките са удобни. До някъде това е субективен фактор. Преди това карах авенсис 2001г. Седалките в грандиса ми се виждат по-удобни. Втория редседалки са удобни за пътниците. Те са пълноцени седалки и освен, че са меки и пълноразмерни могат да се регулират по наклон и напред-назад. Предните седалки имат подлакътници, които спомагат за комфортно пътуване за дълъг път. Панела на шофьорската врата има достатъчен отстъп от стъклото за да сложиш лакъта там. Относно обезшумяването. Тази кола няма добро обезшумяване. Това, че е бензин ще компенсира липсата на доброто обезшумяване. Минавайки по локвите в дъждовно време много се чува шума в подкалниците. Според мен, това е един от минусите на модела и един от факторите, който повлия на избора на бензиновия, вместо дизеловия двигател. 6. Хубава ли е саунд системата? - бих казал нормална. Ако не си много критичен към звука, според мен ще ти е достатъчно оригиналното озвучаване. 7. Има ли проблем с ръждата? - ръжда имам отдолу на колата. По купето ръжда няма. Бих казал, че много лесно се надрасква боята. По предния капак имам отчупени парченца боя от камъчета. Трябва да се внимава с това. Ако се кара някъде из между храстите, предполагам, че ще останат сериозни следи. Ако мога да бъда полезен с нещо друго, питай. Успех с избора!
  14. Здравей, Бих ти препоръчал да видиш това видео: https://www.youtube.com/watch?v=nKDziO6pB2A Много подробно човека разказва за модела, плюсове и минуси.
  15. EvgeniyT

    Окачване грандис

    Привет колеги, Един кратък отчет за извършената работа по вдигането на колицата. След дълго чудене дали да бъдат сложени по високи пружини или подложки, се спрях на последното. Сложих подложки 2,5см + нови амартисьори KYB 343437, които се водят за модели Лоши пътища. Тези автомобили са с малко по-високо окачване от стандартните и амартисьорите са проектиране за по-голям клиренс. Поне така ми обясниха. Поствам снимка на колата след смяната на амартисьорите и слагането на подложките. http://s20.postimg.org/e4zyv0f4d/IMG_20160831_104503_1.jpg
  16. EvgeniyT

    Окачване грандис

    Аз направих 3 см подложки и както ти казах вдигнах колата на 225 55 17, ефектът е добър и ще пусна снимки допълнително. Венелин, разликата в гумите 215 55 17 и 225 55 17 не ли е само в широчината им? Иначе, да и при мен има отчита разлика в километража - по gps ми дава с 7-9 км/ч по малко при скорост 100км/ч. Подложките от полиамид ли ги направи? Ако да, колко широк в диаметър парче прът си взе?
  17. EvgeniyT

    Окачване грандис

    marin8888, има ли някаква разлика откъм устойчивостта в завоите? Дали се люшка повече? Тропания или нови звуци след тази интервенция? По съвета на vld1 премерих разстоянието в предната и задната част на гредите и се оказа еднакво, което означава, че колата по дизайн си е такава. Но така или иначе на мен ми харесва решението на marin8888. Трябва да намеря къде в софия може да се направи подобна подложка. marin8888, на теб по тампона на пружината ли ти направиха подложката?
  18. EvgeniyT

    Окачване грандис

    Така си беше още както съм я купил, преди да сложа газовата.
  19. EvgeniyT

    Окачване грандис

    Гумите са 215 / 55 / 17
  20. Здравейте колеги, Наскоро се сдобих с бензинов Грандис. Визуално се вижда, че предницата стои по-високо от задната част на колата. Знам, че преди половин година са сменявани предни амартисьори. Измерих разстоянието от пода до калника (над гумата, по средата) - отпред 73см, отзад 70см. Прикачам допълнително снимки. Миналата седмица, когато натоварих колата с багаж за море, задницата клекна още. Става въпрос за три куфара общо, плюс резервна гума патерица. Според вас нормално ли да е така или трябва да сменят пружините заедно с амартисьорите? Предварително благодаря за съдействието!
  21. Привет на всички. Нов съм във форума. Имам нужда от ваша помощ / съвет. Надявам в бъдеще и аз да съм полезен във форума за някой. Ще си купувам Grandis. Спрях се на дизеловият вариант. Огледах почти всички екземпляри налични за продажба в момента. Спрях се на две обяви и се надявам с ваша помощ да направя правилния избор измежду тях: http://www.cars.bg/c1622749 - сменен съеденител и всички лагер-главини - по-малко километри спрямо другата с 40 000. - няма шибидах - с два чифта гуми и джанти - вози пъргаво и стегнато http://www.cars.bg/c1683783 - на 240хил км - съеденител не е сменен - направен ремонт на турбо - наскоро сменени агренажи вс. консумативи - набира добре. - има някакво тропане отзад. - няма летни гума, има два чифта джанти. Харесва ми повече варианта със шибидаха, обаче собственика не иска да направи преглед в сервиз, което малко ме смущава. Единствено, което позволява, е да се качи на крик и да се види за течове. Без компютърна диагностика на двигателя кола не ми се взима. Другото притеснение за този екземпляр е, че скоро ще дойде време за смяна на съеденител. А това доколкото разбрах ще стъпи на най-малко 2хил лв. Другата кола е читава. Чува се малко съскане при набиране на скорост. Собственика каза, че възможно някъде не е затегнат въздухопровод. Но иначе е много пъргава. Бихте ли дали ваше мнение/съвети по двата автомобила. Въпрос към собствениците на газофицираните грандиси. Ако се налага да ползвате третия ред седалки, остава ли място за резерваната гума? Благодаря предварително!
×
×
  • Създаване...