Премини към съдържание

Емил Димитров

Модератор
  • От него общо

    6,860
  • Регистрация

  • Беше тук

  • Общо дни Първи

    57

Мнения публикувани от Емил Димитров

  1. Трябва да видя в гаража дали не я пазя тази крушка, и ако да - мога да ти я пратя по куриер. Защото аз много отдавна ги замених моите с диоди. А без шапчиците наистина е гадно...но те се продават :)

  2. Колега, за разлика от автомобила, Вие побързахте да "запалите". Дайте повече информация. Чек еднжин иконата остава ли да свети на арматурното табло? Запалителната система изрядна ли е? Горивен филтър сменян ли е... 

  3. Здравей!

     

    На бързо по спомен нарисувах вашата снимка --> ЦЪК. Крушката посочена със стрелка, осветява от 0 до към 120 км/ч по спомен и е доста специфична. За по-малкия цокъл е, но е раздута от пред и е по-мощна. Поздрави!

  4. А релето за халогените има ли го, чува ли се да щраква?

    Според схемата, това което съм посочил с червената стрелка (в случая липсва) е релето за халогените:

     

    zzzz.jpg

  5. Цените за труд не коментирам. Но купуването на дисплей втора ръка, не е мъдро решение, тъй като рано или късно и той ще сдаде багажа. Презапояването е най-доброто решение според мен. И като ти го върнат, може да си смениш крушките за подсветката профилактично (така и така е свален). Аз на жената му сложих диоди даже и стана много приятно. Бутона би трябвало да не мига. Той има подсветка, за да се вижда в тъмното. Когато е натиснат, стрелките указващи мигачите на таблото мигат. Не виждам основателна причина да ти мига бутона :). Поздрави!

    • Харесвам 1
  6. Българина, най-обича да компенсира нещо което е физически амортизирано, с добавка. Да запуши нещо пробито с добавка. Да затапи луфтове с по-гъсто масло.  Ако има начин и дървени чепове ще набие по мотора.... Разбира се, не рядко са и разочарованията от подмяна на компоненти с евтини алтернативи от които се вадят типичните заключения, че нещо докато върви не бива да се бута... Много интересен е и момента, че описаното често се наблюдава повече при по-заможни хора :)

  7. Вчера сменях предните накладки на колта на жената (2007-ма), въпросните ламаринки се намират на вътрешните накладки от горната страна. За отзад не мога да кажа, тъй като колата е с барабани. И както са Ви, отговорили вече, това им е идеята, да те подсетят че са за смяна :)

    • Положителен вот 1
  8. Колега, аз също си ползвам автомобила за придвижване, не да седи и да му се радвам :) Моя е 27 годишен, аз лично го карам 17 г. За мен, единственото слабо място на автомобила е ламарината. Моя си го изкърпих и боядисах. Иначе окачване, двигател, ел инсталация.....просто и много надеждно!! Тук има колеги, които знаят и, че не щадя мотора...разхождам стрелката на оборотомера редовно до края...Тези коли обикновенно се повдреждат не от каране, а от не поддържане. Поздрави и желая вече повече каране и по-малко ядове..

  9. Колега! Изобщо не бих казал, че възможностите за диагностика са примитивни! Пак казвам, аз имам такъв колт от 17 години. Още когато го купих, ми се повреди датчика на разпредилтелния вал. Чек-енджин иконата светна, и на момента установих, че проблема е в него. Купих нов, който смених буквално на улицата пред магазина и така до ден днешен. Продължавам да твърдя, че автомобилът Ви, не е попаднал в подходящи ръце, и предполагам (дано не съм прав) по него вече има доста творчество. Поздрави!

  10. По принцип, ако покараш магистрално, на директна предавка около 3000 об/м (по възможност и с висок октан бензин) има ефект но краткосрочен. Едиствения начин е отваряне на мотора. Но ако не е голяма драма, може да изчака още доста във времето :) Аз като отворих мотора на стария колт на жената, смених мотовилковите лагери, сегментите и вложките...гарнитурите и припаснах клапаните. Нагара го свалях със силен препарат който ми дадоха и разреждах с вода 1:1. Мотора стана като нов. Освен, че вече грам не изпушваше не цапаше и маслото след като се смени. А преди процедурата, малко след наливането му ставаше черно :) Ако, не ти заминава много масло, може си караш и да си свиркаш за сега.

  11. Най-вероятно маслените сегменти са запечени вече...особенно като се кара само градско. Стария колт на жената, като му отворих мотора, сегментите бяха направо заварени от нагар, а каналите в буталата през които маслото трябва да се оттече бяха тотално запушени. Моя и той пропушва вече завалията...ама не е отварян от как е излязал от завода преди 25 години :D Обаче гърнетата ти май хич ги няма...

  12. Колега и без въпросните ламаринки съм карал и не съм имал дрънчене от спирачките. Виж си предпазните пластини които са зад дисковете, че те огниват сериозно и може да имаш дрънчене от тях :)

×
×
  • Създаване...