Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

ropcku

Потребители
  • От него общо

    15
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което ropcku е написал

  1. Смениха ми свещите и ми размениха бобината на друг цилиндър. Преди това я чистиха, че бе клеясала. Изчистиха ми и дроселна клапа, че била нагоряла. За сега след изминати 500км не е светнала още лампата и доста по-добре работи на празен ход двигателя.
  2. При "гаражен майстор", който ми я поддържа. В София съм ходил на 3 места преди да започна да ходя при него и само в Балканстар са ми я разчитали. Въпроса е да се каже кое е проблема а повечето пробват да изтрият грешката и ако не стане ти казват 10 неща за смяна с условието "може да е това а може и да не е". Та при гаражния ходих. Каза свещи, бобини, лули, ламбда или запушена дюза. Преди да я погледне на компютър каза дебитомер. Ама кода друго изписа. Та започвам от свещите. Иначе няма разлика във вървенето или разхода.
  3. Здравейте, Пореден проблем имам с пинина. Този път светва Engine Check лампата на таблото. За около 1000 км ми светва 5-ти път. Махам акумулатор и се нулира. След около 200км светва пак. И така до днес на диагностиката. Даде грешка Р0301 - Недозапалване 3-ти цилиндър пишеше в софтуера. Обаче чета в ръководството на Пинин 2.0 ГДИ тази грешка е дадена за 1-ви цилиндър. Някой дали се е сблъсквал с нещо подобно, ще съм благодарен за съвет. Иначе започвам от свещи, е не са сменявани от когато го карам 2 години вече. Ако пак светне ще разместя бобини за да видя дали ще е за същия цилиндър.
  4. Проблема е решен след 9 месеца! Току що в Балканстар ми изтриха последната грешка. Предисторията е доста дълга. След изчитане на цялата техническа информация от оригиналните сервизни документации, издадени официално от Мицубиши, си възстанових всичко прецакано по ербег системата. А то не бе никак малко. Просто трябваше да отида в Балканстар за да ми кажат номерата на кодовете с грешки а не при някакви гаражни "майстори" дето цъка с лаптопа и не знае какво цъка и каква е грешката. За всяка една грешка си има датчик или навързани 2 и повече, като софта на Пининския компютър (модел до 2002) не може да ти каже точно кой сензор е проблемния. Може да ти го каже сервизното ръководство. Който има проблем с SRS-а на Пинина си то може да ми пише и ще му споделя. За начало знайте, че SRS-ECU централа, която е записала краш събитие не може да бъде възстановена с препрограмиране - взима се нова!
  5. "Да разбирам ли, че според теб, ако се сменят хидравличните повдигачи, ще се отстрани проблема ти от първият пост в темата?" Веднага отговарям с моя горчив опит: точно преди месец ги смених в София. Не всичките ами 6 броя. И гумички на клапани. И резултатът про мен си в същият: трака, тропа и гори масло. Така, че карай докато може и не наливай грешни пари в нечии друг джоб.
  6. Човек, карай си колата не се занимавай с глупости. 9/100 за градско за 5 врато 2.0 GDI със Super Select, карано само със задно е екстра. И то градско в СФ. По магистралата със 140 пада до 7.6, но не по-малко. Три пъти я зареждам до горе и после доливам до горе на едни и същи бензионстанции - една в СФ и една в Търговище. И трите пъти ми дава различно от 7.6 до 8.5. Единия път съм я ръчкал а другите съвсем нормално, както си е по знаци и ми падна с 1 литър. Така, че метай се и не се занимавай с диагностики, съвети и тем подобни ако не трака и не хлопа и не свети жълта лампа по таблото. Проверявай си пръчката в мотора от време на време и се забавлявай.
  7. Относно майсторите: съмненията ми, че може и да е само един са много сериозни. Дано се не налага да го разбера така ли е. Та отиди на църква, смени си ремъци, масла, спирачни течности, антифриз и накладки и си карай колицата със здраве и безаварийно. И зимни гуми Полар 3 не взимай. По-добре Униройалки на същата цена, но много по-стабилни. За летни незнам, ще ги мъдря след месец.
  8. Внимавай само на какъв "майстор" ще попаднеш ... Късмет ти желая с колата. На друго не разчитай, че с моята закъсах вече.
  9. Привет отново. Има развитие по проблема. Не мога за сега да намеря централа с гаранция. Междувременно момчето дето препрограмра централата ме търси за да пробва пак за собствена сметка. Закарах колата и се оказа, че не е запомнила програмата. Смени чипа с някакъв друг и го препрограмира. След това я чете на компютър пак и се видя, че си пази програмата и разпознава коланите, 2та еърбега и някакви датчици. Не дава грешки, обаче SRS лампата сега въобще не свети, даже и при подаване на контакт. А в ръководството пише, че трябва да свети поне 7 сек. Явно пак нещо не е наред, нищо че лаптопа не показва грешки. Между другото докато ми сваля ECU-то ми падна акумулатора (има лампи във вратите и явно са светли доста при отворени врати). Запалих с бутане и смених акумолатора - не държи стартов ток и няма капацитет за зареждане ми каза чивека след замерване. Стария бе със щампа 2007 год. След смяната лампата на SRS продължи да не свети та ми паднаха и оборотите, даже ми гаснеше по светофарите. Намерих инфо в руски сайт как да си самообуча дебитомера за да се адаптира след падналата батерия и стана. Сега проблем няма с оборотите, даже педи ми тресеше малко при работа на място след като загрее, ама SRS лампата не свети. Остава ми да намеря нова централа и да отида ори DJ да ми я монтира и инспектира. Просто искам да имам работеща система.
  10. Привет отново. Има развитие по проблема. Не мога за сега да намеря централа с гаранция. Междувременно момчето дето препрограмра централата ме търси за да пробва пак за собствена сметка. Закарах колата и се оказа, че не е запомнила програмата. Смени чипа с някакъв друг и го препрограмира. След това я чете на компютър пак и се видя, че си пази програмата и разпознава коланите, 2та еърбега и някакви датчици. Не дава грешки, обаче SRS лампата сега въобще не свети, даже и при подаване на контакт. А в ръководството пише, че трябва да свети поне 7 сек. Явно пак нещо не е наред, нищо че лаптопа не показва грешки. Между другото докато ми сваля ECU-то ми падна акумулатора (има лампи във вратите и явно са светли доста при отворени врати). Запалих с бутане и смених акумолатора - не държи стартов ток и няма капацитет за зареждане ми каза чивека след замерване. Стария бе със щампа 2007 год. След смяната лампата на SRS продължи да не свети та ми паднаха и оборотите, даже ми гаснеше по светофарите. Намерих инфо в руски сайт как да си самообуча дебитомера за да се адаптира след падналата батерия и стана. Сега проблем няма с оборотите, даже педи ми тресеше малко при работа на място след като загрее, ама SRS лампата не свети. Остава ми да намеря нова централа и да отида ори DJ да ми я монтира и инспектира. Просто искам да имам работеща система.
  11. Привет, върнах се от диагностика при DJ Пламен. Не се изтри грешката. Първо се появиха 7-8 грешки, но нямаше 43, 44 или каквато и да е 40+. След изтриване на тези грешки SRS изгасна за 1-2 секунди и пак светна с грешка G sensor. Последва ново изтриване и пак светнаха 7-8 грешки ... Явно не са препрограмирали централата, както трябва или въобще не може да се препрограмира. Колата е 2001 год, имах подобен проблем с Golf III 1999 год. и тогава се наложи подмяна на централата след препрограмиране. А тук може и проблема да е в някой липсващ инерционен датчик. Но факт е, че след препрограмирането нямаше грешки докато не сложих лампата. Пламене очаквай ново включване от мен след като си намеря нова централа. До скоро и пак ще пиша, когато се реши проблема.
  12. Видях го с очите си как я препрограмира и в последствие не показваше грешки. Много жалко, че на място не размених някоя крушка от таблото за да пробвам. Ще се налижи да мина до DJ, защото искам да съм сигурен, че всичко е ОК. Днес ще пробвам да си сложа колана за да не ни да има и такова изискване че да спре да свети. Съмнявам се ама ще го пробвам все пак. След като се реши проблема, какъвто и да е той ще споделя.
  13. Привет. Купих Пинин с изгърмял пасажерски еърбег и пиропатрон на пасажерския колан. При покупката еърбега го хванах, но колана не. Лампата на таблото не светеше, предишния собственик (по негови думи го познавала цяла България и нямало да се излага да ми продава прецакан автомобил), каза че никога не му е светела и явно е изгоряла - естествено оказа се махната (DJ ми разглоби таблото и го откри за което благодаря). Взех втора употреба еърбег и колан с 1-месечна гаранция. Монтира ми ги момче диагностициращ еърбег модул-централли в Люлин. Той ми я препрограмира централата и каза, че вече е ОК и не дай си Боже при нужда еърбеците ще се задействат. Нямало грешки. Обаче нямаше крушка да ми сложи на таблото за да видя SRS дали гасне. Това бе вчера а днес си сложих крушка и виждам, че продължава да свети постоянно. Звъня му и той ми твърди, че не може да е от еърбег системата, защото няма грешки и лампата светела заради нещо друго, ама какво? Излиза, че системата според лаптопа на момъка е наред, но според компа на Пинина ми не е. Дали има връзка със слаб акумулатор например? Някой има ли идеи? Преди това съм карал VW-та и за тях знам, че е задължително при изгърмели бегове централата да се сменя а не да се препрограмира.... При Пинина дали е така? Предварително мерси.
  14. Здравейте, виждам че е доста стара тази тема но и аз имам подобен проблем с пасажерския еърбег: видях, че е разкачен и SRS лампата не свети на таблото при подаване на контакт. Диагностиката не открива никакви грешки. Под жабката има два кабела с букси разкачени и висящи, но буксите не влизат една в друга - или е имало трета присъединителна или просто не са от еърбега. Радиото не е оригинално, дали е възможно да са остстанали от смяната на радиото или просто еърбега да си е ОК, но лампата на таблото да е изгоряла? Не знам дали няма всичко това и връзка с дисплея (показващ часовника и разхода), че той въобще не може да се сменя. Пинина е 2001 година, 2.0 GDI. Ще се радвам на ако изкаже някой мнение.
×
×
  • Създаване...