Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

StarSpase

Потребители
  • От него общо

    11
  • Регистрация

  • Беше тук

Местоживеене

  • Град
    Горна Оряховица

StarSpase's Постижения

Присъстващ

Присъстващ (2/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Колата се отпуши/разработи и вече разхода взе да пада под 4/100. При галене на газта 3.8-3.9/100 смесено без магистрала и без климатик. На този етап автомобила се държи прекрасно. Само гориво се налива и се кара. :rulez:
  2. И аз благодаря за пожеланията. Дай Боже всеки му да си купи и кара колата, която му харесва! Надявам се повече колеги да обърнат внимание на този малък, функционален и непретенциозен автомобил. Ще допълвам темата с нови впечатления и инфо. Последното нещо, което забелязах е, че задната чистачка е твърде малка и чисти малко място на задното стъкло. Това, обаче не е такъв проблем, както пръскалката, която е от едната страна, а не по средата и течността не може да се разпръсне хубаво и трябва многократно да натискаш, за да получиш желания резултат. Това са дребни неща, но дразнят...
  3. За града и за средни извънградски маршрути е идеален. На по-дълго не съм го пробвал, а и едва ли ще му се отдаде тази възможност, защото е 3-та кола в семейството и предимно за града ще е. Мястото вътре за такъв автомобил е изключително много. Аз лично на по-широка малка кола не съм се качвал. А и щом, както казваш си 2 м. и си го карал, значи е наистина широко. Пробвай на друг автомобил от този клас да го направиш, да видим дали ще успееш. Поне на повечето едва ли. Аз съм среден на ръст. Сядам на шофьорското място и си нагласям седалката за каране. Слизам и се качвам отзад да видя как е. Между колената ми и облегалката отпред, остават няколко см. разстояние. За хора със среден ръст, колата е ок. Ето едно видео по въпроса. Тестващият е като гледам около 185 см. като го гледам. Направи същото упражнение, като мен и се вижда, че колата никак не е тясна.
  4. Снимките, които бях обещал: http://www.mitsubishibg.com/forum/index.php?showtopic=3931&view=findpost&p=321009 Ето и малко за разхода: Градско: http://www.prikachi.com/images/768/7913768I.jpg Извънградско и малко градско: http://www.prikachi.com/images/775/7913775w.jpg Извънградско със скорост до 100 км/ч: http://www.prikachi.com/images/782/7913782h.jpg
  5. Ето го белият лебед :D http://www.prikachi.com/images/693/7913693W.jpg http://www.prikachi.com/images/681/7913681L.jpg http://www.prikachi.com/images/700/7913700L.jpg http://www.prikachi.com/images/686/7913686g.jpg http://www.prikachi.com/images/689/7913689G.jpg http://www.prikachi.com/images/691/7913691W.jpg http://www.prikachi.com/images/694/7913694Y.jpg
  6. Изчаках известно време, преди да пиша, за да натрупам по-ясни впечатления от колата. Общо взето нещата са ясни. Колата е изключително градска, но може да се ползва и за извън града на средно дълги разстояния. Много, много удобна. Не искам да прозвучи, като някаква реклама и някой да си помисли нещо, но този модел ме кефи на макс. Карам коли от по-големи класове с екстри и шукарии, но Спейс Стар е много добър модел, като цяло. Ще изброя + и -: + много място за 4 човека със средни и над средните размери + много икономична кола (при мен 5-5,5/100 градско и 4,5-5/100 извънградско при минусови температури и кола, която е нова и разхода след няколко хил. км. ще падне докато се разработи). Като се стопли времето предполагам разхода ще е поне с 0,5/100 надолу. + много приятна возия. Кола от този клас с такъв комфорт на возене не съм карал. Карал съм много коли от по-висок клас с по-лошо возене. + Функционална и практична във всеки аспект + Цената е просто чук за това, което се предлага. Не виждам нова кола в този клас с тези екстри и неща, които има на такава или близка цена + Вратите се затварят с малко по-голям удар, но не дрънчат на ламарина, а се чува все едно е луксозна кола. Малко като виц е, но е факт. + В купето не се чуват нито мотора, нито вибрациите от мотора, който е 3-цилиндров, а би трябвало да има повече вибрации. Най-безшумната кола от този и по-горен клас, която съм карал. + Уредите в купето, таблото, музикалната система са интуитивни и удобни + Много добра видимост от всякъде за градска кола + Колата много бързо загрява и затопля купето в студовете + Много маневрена и лесна за паркиране с оптимални размери за градски автомобил, който не предполага, такова голямо вътрешно пространство - Борд компа е много тъпо направен. Няма температура и др. показатели, които са нормално за коли от съвремието - Ламарините имам чувството, че са доста тънки. Чистих снега от колата и като се облегнах на тавана взе да хлътва. Дано с корозията да няма проблем! Като се стопли времето ще подложа на допълнителна защита ламарините на пода. - Предавките 1 и 2 са ми малко дълги и не влизат така плавно, както на други коли. Другите предавки са супер. - Седалките отзад са, като пейка, но 2-ма човека, спокойно могат да се возят без притеснения - Няма резервно колело, а комплект с компресор.Под кората има доста място за газова бутилка, ако някой реши да слага - пластмасата на вратите, където се облягаш е гладка и евтина пластмаса, която предполагам бързо ще се надраска. Може и да греша... Общо взето са ми такива първите впечатления от колата. Като цяло не мога да се оплача от избора. За градски ,женски и не само автомобил е перфект. Обслужване на 12 месеца или 20 000 км. 5 г. гаранция. Доволно. Някой може да си помисли, че това е чисто женска кола, но да ви кажа, въпреки, че карам коли няколко класи отгоре ми доставя удоволствие да карам и мъника. Става и за мъже без комплекси. Някой, ако иска да научи повече за колата или да пита нещо конкретно да заповяда!
  7. Благодаря за пожеланията! :drinks: Повече инфо и снимки след, като е взема. П.С. Niki007, при подобни промоции, цените са твърди и няма пазарлък или други отстъпки. И при други марки съм го забелязал, че е така по време на промоция на даден модел. Цената си остава твърда.
  8. Теста премина отлично. :plane: :D Колата е хубава, удобна, просторна за този клас. Дори се учудих, че е толкова широка отвътре. За възрастни хора, дори с по-големи размери колата пасва добре. И отпред и отзад има достатъчно място за пътници. Отзад 2-ма възрастни спокойно могат да се возят. Задните седалки са малко, като дървена пейка, но стават за средно дълги разстояния, ако трябва да се вози някой. Наистина съм приятно впечатлен за мъника. Жената (166 см/50 кг.) направо се губи в колата обаче и хареса. На мен също. Багажника е нормално малък за този клас. Материалите са добри сравнени с останалите конкуренти, които сме гледали. Возията също е добра за малка кола. За шофирането при настъпване е малко шумна, но достигнеш ли желаната скорост шума от мотора изчезва. Скоростите са стегнати, къс ход и с добри предавателни числа за града. Много лесна и приятна за каране. Изключително маневрена. Мислех, че е типично женска кола, но не е съвсем. Кола за всеки без претенции за лукс, глезотии и разкош. Става да те закара от т.А до т.Б сравнително удобно, безпроблемно (предполагам) и евтино. Много богато оборудване на много ниска цена. Впечатлен съм. Общо взето това е, което се сещам да напиша. Повече подробности, като е взема, защото и двамата е харесахме. Даже вече е купихме. :icon_thumbup: Имаше е изложена на витрината, средно ниво на оборудване, като тази на тест драйва и няма нужда да чакаме за доставка. Остана само оформянето на документите. До края на седмицата предполагам формалностите ще са готови. :rulez:
  9. Имам чувството, че НЕ съм във форум на :mitsu-smiley: , а на друга марка. :icon_thumbup: Не разбрах, има ли или няма, нещо смущаващо в този автомобил по отношение надеждност, което най-много ме вълнува. Жената си е харесала, тя ще си е кара. След малко отиваме на тест драйв и нейна ще е последната дума.
  10. Благодаря за инфото колеги! :good: @ tonino_g3, колата, като технология не знам колко е стара, но е сравнително нов модел. Двигателите не ги знам от кога са, но не се сещам за толкова икономични от преди 7-8 г. За детските болести от къде знаеш, че ще има? Нормални ли са при всеки нов модел на марката? Търсих из западните сайтове и нищо не открих. :icon_crying: За слагането на боди не съм сигурен дали ще наруша гаранцията. На други марки съм слагал и не нарушавам никакви гаранционни условия. Питал съм за всеки случай и няма проблем. При :mitsu-smiley: нещата може да са по-различни. Ще попитам. Не знам защо, но нещо тази кола не ти е никак харесвана. Вярно е че не блести с нищо, кой знае какво, не е първа красавица, но важното е да бъде надеждна, икономична, удобна и да си върши безпроблемно работата. От малка градска кола повече не се иска. Айгото го гледах, но честно казано цената му е прекалено надута за това, което предлага. Уж нова, модерна кола, а отзад багажника е толкова кофти направен, че няма на къде повече. Отваря се с едно копче, което трябва да го натиснеш дооооста силно. На мен като мъж ми бе трудно, а на жената и е почти невъзможно. Ще си счупи маникюра... :D Пикантото също го гледах. Не е никак лоша колата, но цената също е висока за това, което предлагат, като оборудване, по-слаба динамика и харчи повече (реално). Все още не съм решил твърдо дали ще взема Space Star и всяко мнение за колата ще бъде полезно за мен. Тази седмица ще правим тест драйв. П.С. Няма ли във форума някой със Space Star, за да получа инфо от първа ръка или аз ще съм евентуално първия? :first:
  11. Здравейте колеги! :icon_bye: Фен съм на японките, но досега никога не съм имал :mitsu-smiley: . Май дойде времето това да се промени. На жената Сузукито стана на години и реших да и взема нещо по-ново. Спрях се на Mitsubishi Space Star 2015. (подфорума е за Колт ще забележи вероятно някой, но Space Star е негов наследник и за това реших да пиша тук. ако е грешка ще помоля модератора да премести темата) Както споменах не съм имал до сега :mitsu-smiley: и не съм запознат с нищо. Търсих из форума да прочета, но не намерих. Явно модела е твърде нов и не толкова разпространен, което лично мен много ме учудва. Колата изглежда добре за градски автомобил, икономична, добре оборудвана с екстри и на атрактивна цена. Реших, че си заслужава парите и жената ще е доволна (тя също е фенка на японките). Породиха се в мен обаче следните въпроси: 1. Има ли някакви детски болести и типични проблеми? Вярно е че има 5 г. гаранция и не би трябвало да ме вълнува особено, но все пак е добре човек да знае 2. Трицилиндровите мотори 1.0 и 1.2 собствена разработка на марката ли са или са взети от друга марка? Кой е за предпочитане, като динамиката не е приоритет, а надеждността преди всичко? 3. Каква трансмисия е за предпочитане по отношение надеждност. Има вариант с CVT трансмисия, която от практична гледна точка ще е супер за жена за из града, но дали е надеждна достатъчно, за да си заслужава риска? 4. Подобрена ли е защитата от корозия? Питам, защото съм карал на приятели :mitsu-smiley: , които са били доста поразени от тази „болест" и то най-вече модела Колт на когото е наследник Space Star. Питам, за да мога, като взема колата първото нещо, което да направя е да е намажа отдолу с Body 930 или нещо подобно. 5. Кой каквото се сети и има желание да сподели ще бъде от полза. Благодаря предварително! :rulez:
×
×
  • Създаване...