Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

KorteZ

Потребител
  • От него общо

    56
  • Регистрация

  • Беше тук

  • Общо дни Първи

    2

Всичко което KorteZ е написал

  1. KorteZ

    Каризмата прекъсва

    Здравей, и при мен го имаше това придърпване с Carisma 1.8 16V с двигател 4G93 е колата. Оказа се, че е избила (прехвърча иска) едната бобина смених я и сега всичко е наред, нова може да се намери за 120лв. свясна иначе втора са между 40лв. и 60лв.
  2. Здравейте, компресорът на климатика се развали. Моделът e Mitsubishi Carisma 1.8 16V двигател 4G93, върпосът ми е дали това е моделът на компресора Msc90c Compressor . В един сайт за части гледам, че е еднакъв с компресора на Mitsubishi Carisma 1.8 GDI. А тук един съфоромец продава компресор от 1.8GDI дали ще стане?
  3. KorteZ

    Скорости

    Здравей, и аз имах същия проблем, и смених целият комплект втулка с два пластмасови пръстена и гумени уплътнители. Купих го от Балкан Стар комплекта целия излезе към 25лв.
  4. :icon_bye: Имаш късмет, че този човек Milen_z е от Пловдив. Той ще ти помогне. Звънимо по телфона кажимо какъв е проблема и уговорете да ти погледне колата. На мен ми помогна за което съм му много благодарен (бах се видял в чудо). Успех!
  5. Здравейте, благодаря на всички и най-вече на Милен. Днес бях при него, закачи колата на компютъра и се оказа, че новия датчик подава грешна информация смениго с нов и сега всичко е ОК с колата. Още веднъж голяма благодарнос на Милен за бързата реакция и отзивчивост към моя проблем.
  6. Да включва се, но стрелката е много близко до червената зона когато се включи и ме притеснява.
  7. Здравейте, появи се следния проблем - времето се стопли и колата започна да вдига температура по кръстовищата, когато карам бавно и по нагорнище.Когато пусна климатик и карам ивънградско, температурата е в норма. Антифриз не губи защото го проверявам редовно, маркучите са меки не ги издува. Единственото по различно е, че когато ми сменяха съединителя ми счупиха датчика, който показва темературата на таблото и го смениха с нов. Изчетох темите във форума за евентуални проблеми, мисля да изчистя радиатора (измия външно) и да пробвам да сменя датчика, да не би той да е нещо дефектен. Не съм го правил (свалял радиатор) и ако може да ми препоръчате някой сервиз в Пловдив, в който да диагностицират проблема, датчика ще го сменя сам. Колата е Carisma 1.8 DOHC с двигател 4G93
  8. Здравей те, приключи се с дилемата - взех компплект съединител на EXEDY клиентската му цена е 392лв. но с отстъпката на маистора го взех за 250лв. . Засега съм доволе, доано се окаже добра покупка иначе старя се оказа се, че еValeo. Благодаря за съветите.
  9. Здравейте, цял ден си блъскам главата с цени на комплект съединител - диск, притискач и аксиален лагер за Mitsubishi Carisma 1.8 16V година 1996г. двигател: 4G93, номер на рама: XMCLNDA2AVF019103. Питах на много места и ми казват различни цени на комплекта: - онлайн го намирам: LUK на 201лв и 229лв., Valeo на 246лв. и 250лв. , Aisin на 302лв. - питам майсторите за цена те казват: Sachs за 270лв. , LUK - 577лв с отстъпка мога да го намерят на 450лв, Valeo 513лв с отстъпката на 390лв ,а на друго място за 300лв. - в магазина като питам там брадва под 470лв съединител комплект няма Вече съм в чудо на кого да вярвам за цената. Дайте някакъв съвет.
  10. KorteZ

    Календар за 2014

    Радвам се, че ти е харесал и календара за 2014. Относно кое Mitsubishi най-много харесвам - ВСИЧКИ, но просто на Lancer има най-много снимки. Знаеш как е като напишеше Mitsubishi и то излиза винаги :icon_n_lamo:
  11. Здравейте, за много години и безаварийна 2014! Както две години подред и тази си поиграх с Photoshop и направих календар за 2014 който както и предишните календари е 13 страници формат А3 - и всеки може да си го разпечата където поиска след изтеглянето му. Малко закъснях с пускането му много работа, но по-добре късно отколкото никога както се казва. Надявам се да ви хареса. http://picbg.net/u/68652/51389/743032.jpg Линк за сваляне Успешна година
  12. Обиколих няколко авто морги в Пловдив - тия въобще нямат японски коли за части. Толкова ли са екзотични колите ни :icon_hmm: ? Явно ще се копува нова бобина.
  13. KorteZ

    Зимни Гуми

    Лятото карам колата с Yokohama, a за зимата съм се доверил на Kumho и от двата модела гуми съм много доволен досега никакви проблеми смятам и за напред да ги ползвам
  14. Здравейте, днес ходих да сменя филтър на газова уредба и беше се стъмнил и ми направи впечатление, че от бобината като дам газ прехвърча искра. Разтърсих се из интернет и се оказа,че Carisma имал три бобини-колата е 1.8 GLX 16V бензин. Въпросът ми е колко струва тази бобина и имали шанс да се намери втора употреба в моргите? И ако може да препоръчате авто морги около Пловдив да проверя? Благодаря предварително!
  15. А колко струват тези тампони на стабилизиращата щанга?
  16. А възможно ли е да са шарнирни болтове? :icon_hmm:
  17. KorteZ

    Ангренаж за Каризма

    Колега прав си! Окаха се 3бр. ремъци: 1 ангренажен и 2 пистови (един от колянови вал до генератора и един до хидравликата и климатика), а в магазина от който ги копувах по програма излизаше само 2бр. ремъци: ангренажен и един до хидравликата и климатика.
  18. Здравейте, днес изведнъж се почви скърцане което е много дразнещо. При навиване на волана наляво или дясно дори и на място скърца ужасно. Досега го нямаше този проблем, върнах се от дълъг път разтоварих колата и като слязох да я преместя на паркинга зад блока и се започна едно скърцане. Някакви идеи от къде идва този проблем? То сигурно ще трябва да се ходи на майстор ама поне да съм подготвен за какво иде реч.
  19. KorteZ

    Ангренаж за Каризма

    Здравейте, за да не отварям нова тема ще ползвам тази. Имам въпрос, колко ремъка освен ангренажния има Mitsubishi Carisma 1.8 16V 116 конски сили, 1996 година юни месец е колата (има и климатик ако има някакво значение)?
  20. Здравейте, в събота купих въпросната втулка, втулка-тампон и О-пръстените от Балкан Стар за 25,81лв. с ДДС. След което питах дали може да ми ги сменят съответно отговора беше обади се в понеделник, минах през още два сервиза и като им обясних какво искам (смяна на втулката между скоростния лост и щангата до скоростната кутия – работа за 10-15мин.) и в двата ми отказаха. Та днес в формата имаме сервиз и тук я качих на канал смених ги тези части и задната изчезна ( УЖАС ) :huh: :bang: , след това си върнах старите омазах ги с грес и врътнах малко щангата , сглобих си го пак и (ЧУДО) :icon_thumbup: :12w00t: сега всичко си е наред. Може и аз нещо да не съм направил както трябва с новите части (ще ги пазя за резерва) , но определено проблема с трудното включване на задна и първа идва от там.
  21. Мерси много, да се надяване, че е от тях ще ги купя и ще пробвам да ги сменя (ще се направя на майстор ) После ще кажа резолтата. Мерси още веднъж за съветите.
  22. За тези тефлонови втулки ли става въпрос?
  23. Здравейте, колеги от едно известно време имам голям проблем с включването на задна скорост като трябва да се паркира някъде назад или да се маневрира, то не е превключване на скорости то не е опъване на ръчни. Понякога си работи без проблем за ден два и след това пак проблеми. Освен задната скорост проблеми прави и първа, другите скорости са ОК превключват се без проблем. Колата е с двигател 1.8 16V и скоростна кутия на Рено наскоро смених маслото и маншона на скоростната кутия към лявата полуоска така, че масло не тече от кутията. Някакви идеи какъв е проблем и да препоръчате някои сервиз в Пловдив – дето да не ми отрежат главата.
  24. Здравей те, преди около 3 години и аз имах тоя проблем. На връщане от Пловдив от веднъж педал потъна, оказа се помпа на съединителя прибрах се на 4 скорос универсална . На другия ден на майстор и цялото удоволствие с подмяна на гумените уплътнения в помпата и труда ми излезе 25 лева. Така че, ако са само гумените уплътнения не е скъп ремонта. Споделям само за информация
  25. Здравей те, имам Mitsubishi Carisma 1.8i 97. От известно време казанчето за течността за чистачки тече (като му наля 1.5л течност и за 2 часа я няма) преминах на вода . Ония ден се мъчих да го сваля и да видя от къде тече и ако може да се залепи но така и не открих как се сваля. Ще съм благодарен ако някой даде съвет за помощ, че в това време трудно се кара без течност за чистачки.
×
×
  • Създаване...