Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

C0ldblooded

Потребител
  • От него общо

    103
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от C0ldblooded

  1. Търся черно табло за Galant EA 97-2003та, в прилично състояние - да се чете без видими дупки, драскотини и т.н. Моля само за сериозни предложения. Ако сте в или около София не е проблем да го демонтирам лично.

  2. Благодаря много за бързите отговори :) Благодарение на SLX проблема е решен по най-бързия и оптимален откъм пари начин.

    Все пак да споделя за желаещи да си купят нова такава рейка (и не им се дават 3.5к лв.) от къде мислех да поръчвам:

     

    https://spareto.com/oe/mitsubishi-mr455671

  3. Както се оказа имам разхлопана рейка на VR-4ката и хората които се занимават с рециклиране не дават гаранции за работата си предвид наваряваните уши и т.н. на моята. Въпроса ми е следния - някой виждал ли е тоя еднорог наречен "рейка за алуминиев мост" какво представлява,знае ли му се OEM номера на часта и след коя година точно се слага? По това което знам (че се слага на EA5A след фейслифта т.е след 2000та), открих ей това:

     

    EA5A SNGESL6, SRGESL6 - 2000.03.1 - 2003.05.3 - MR455671 (това е Galant 2.5 V6 Elegance)

     

    Въпроса ми към по-запознатите е това ли е правилната част, да не се окаже че съм дал една торба пари за нещо дето няма нищо общо...

    VR4

    Интересен Legnum, само че има разни странности - задницата е от преди фейслифта, останалото е след него, халогените не са неговите, салона изглежда като на стандартен Galant, Car PC с отделно радио, разни интересни бутони по таблото... А за дилемата с IS 250 - Legnum-a определено върви повече и има AYC, останалото е въпрос на вкус.

     

    Edit:

    Сега загледах видеата - то било трансплант към купе на стандартен Galant комби..

  4. Разбира се, че има седан VR4, даже няколко от коментиралите имат :D, но не очаквай да видиш в обявите или поне не и в българските.

     

    Мисля че колегата имаше предвид седан от преди фейслифта ;) Ето един такъв:

     

    http://www.ebay.co.uk/itm/Mitsubishi-Galant-VR4-2-5-V6-Twin-Turbo-/271913968132?hash=item3f4f55e204

     

    Абсолютно същия като визия се продаваше по едно време във Враца преди около 2г.

  5. Седан VR-4 говоря аз. Такива няма или поне не съм виждал из обявите. Мислех, че струва доста скъпо да ги вкараш в БГ, но изглежда съм грешал.

     

    Ами аз лично съм виждал 2 такива седана - един черен във Враца и един във UK, но това беше преди 2г. За скъпото - докарването беше между 1200-1500лв тогава с автовоз.

     

    Не е рентaбилнa великa ДA но не е рентaбилнa.

     

    Всичко друго но не и рентабилна най-вече откъм гориво (при културно каране - макс 180 на няколко пъти - от София до Бургас към 3/4 от резервоара заминават). Поддръжката е 90% същата като на обикновенния Galant, изключае някои части от рода на лагер-главина например(който ми се наложи да сменя наскоро), които са взети от Evo. Проблема идва като се случи някоя не особено специфична повреда на тия коли...AYC, горивна/запалителна система, турбини, скорости... И все пак кефа цена няма :)

  6. Абе и аз имам някакъв спомен че беше повече но само толкова. Иначе да, колата струва там някъде. Дали си заслужава е обширна тема, на която в повечето случаи резултата е "да" :) Колата е преди фейслифта и седани има такива доста...

  7. Здравейте, и аз съм нов във форума и за да не отварям нова тема ще питам тук. Някой има ли впечатления от ТОЗИ Галант? Изглежда има наченки на ръжда по задните калници, но цената е достатъчно ниска за да се оправят разни дреболии (бюдожетът ми 6000лв.). Заглеждам се и по Субару Легаси, някой има ли наблюдения върху тях?

     

    Автомобила изглежда добре, явно е с пълния пакет екстри включае панорамния покрив, километрите са реалистични, само че никъде не се споменават детайли. Веждите наистина са тръгнали, но както каза колегата са поправими. Аз лично бих я прегледал обстойно отдолу за други ръжди. А тегличите, особено при по-мощна кола обикновенно значат че някой си е играл или с каравана или с нещо друго, като крайния резултат е товарене на скоростите, но дали е така може само да спекулираме. Аз лично съм се замислил за теглич на VR-a да си дърпам колесар с мотори :rolleyes:

  8. Малко на тролфест стана работата тук... 150 коня изобщо не са много за автомобил. И с кола със 60/75/100 коня пак можеш да се пребиеш като куче и шанса не е по-малък, поради простата причина, че ако си си тъп по-слабата кола ще я караш на ръба на възможностите й. Нали се сещате каква е разликата в окачването и спирачките на да кажем един Colt стандартно изпълнение и един Eclipse? Едно е да караш Colt със 100, съвсем друго Eclipse... Всичко опира до задкормилното устройство - има едно правило при мотористите - първата година всички карат чинно, втората-третата масово се изпопребиват, щото почват да си вярват и няма абсолютно никакво значение какво карат :)

  9. Предвид че колата фабрично с този мотор е 149-153 к.с. малко ме съмнява обявената мощност и на едната и на другата. На мен лично синята по ми допада, обаче е автомат (едва ли ще я вземеш за спокойно каране, НО по моето скромно мнение е по-удачно за начинаещи шофьори) и има някакъв дефект на таблото под еърбега по снимките. Другата изобщо няма снимки на интериора. Синята е с по-големи джанти, което означава по-скъпи гуми, което също е добре да се вземе под внимание.

    За BMW Z3...ако не си карал или не си се возил в такава кола ти препоръчвам да пробваш първо - аз лично много им се кефех преди да покарам такава - твърда возия и е маломощно, освен ако не е M Roadster, което в случая не е в ценовата категория. Отделно имаш платнен таван за поддръжка, което си иска своето... с други думи не искаш такова нещо за първа кола :)

  10. Някой знае ли оборотомерът в таблото откъде взема сигнал, защото не е от ЕКУ-то.

    http://www.clubvr4.com/forum/uploaded/57846/1246380486.jpg

    Схеми на електрическата инсталация на ВР 4 няма, освен на японски, което не ми върши работа. Оборотомерът работеше едно време със сток ЕКУ, но със стендалоун не ще. Допускам, че взема сигнал от някой от датчиците на валовете или от запалването, ама не знам.

     

    Би ли споделил тази която е на японски ако я имаш?

  11. От светофар или STOP е много вероятно да го вземеш. Причината, ако въобще знае че ще се състезавате, е контактното петно при него - те са 2-3 пръста най-много. Като прибавиш хлъзгавия асфалт точно на тези места, плюс не много прясна задна гума, която най-вероятно е и студена ... няма голям шанс. Аз моята 600-ка съм "падал" от коли в населено място и сигурно има мнения по форуми колко не вървят тия моторетки. Ама така е - пауърр ис нотин` уидаут гума :icon_rock:

     

    Да, аз за това моя дзвер на 2 гуми го карам само с полусликове, няма нищо общо с нормалните гуми като сцепление. Но даже и с тях на хлъзгав асфалт е тегаво. Колко вървят и колко не вървят моторетките е много относително нещо :)

     

    Абе я кажете този 5-степенен типтроник как се държи, бавен ли е, чуди ли се какво да прави при раздаване на газ? Тръгва ли както един познат казва "с грЪди" или му трябва малко време да изпълзи от черупката си?

     

    В ръчен режим аз забавяния не съм видял кой знае колко, при автоматичен не е супер-добре, но поносимо. Няма база за сравнение с ръчката, ама там проблема е друг... Честно казано при мен разлика преди и след смяна на маслото не съм видял, но пък и не съм я карал чак толкова много моята преди конверсията, че да имам реално наблюдение.

×
×
  • Създаване...