Премини към съдържание

Bogdan Hlebarov

Член на клуба
  • От него общо

    243
  • Регистрация

  • Беше тук

  • Общо дни Първи

    1

Всичко което Bogdan Hlebarov е написал

  1. Аз ще се прибирам ок. 14-15 ч. и ще звънна да ви видя накъде сте.
  2. Изнасяне на тортата: Торта 15-ти РД ПП: Не успях да хвана Колев, как измъкна от колата свещичките "1" и "5"
  3. Ех, Ице, ГТ-то докато мине от единия ръкав през другия, че и по баира на Дебел Дял, цела туба ще ти глътне, ама вземи та пазари поне половината в ракийка П.П. Тази година ще почерпя като дойда, ако не ми мине котка път де
  4. Пробвай TOYO ? След vario V2, карам с Celsius тази зима и съм супер доволен.
  5. Аз предлагам 2.5 V6-24 Sent from my E6653 using Tapatalk
  6. Като гледам активността, май пак ще си намерим масичка без проблемhttp://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/huh.gif Аз съм на линияhttp://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/icon_drunk.gif
  7. Щом Пламен ще дойде, нека аз да почерпя http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/wine.gif
  8. Е хайде най-сетне да се видим, че от седмични, срещите станаха годишни, а тази година прескочихме празниците. П.П. Срещата е за всички колеги, не само от София, а за разлика от Великденската среща - притежаването на http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/mitsu-smiley.gif е задължително. http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/icon_thumbup.gif
  9. Bogdan Hlebarov

    Стикери на клуба

    Малко си направил , ама аз имам 18 бели и 10 черни вече
  10. Bogdan Hlebarov

    Стикери на клуба

    Тия моите два галанта си консумират не само ГСМ
  11. Bogdan Hlebarov

    Стикери на клуба

    Да хвана промоцията Пускай по Еконт до офис Симеоново - 20 бр. черни и 20 бр, бели П.П. Ако не си забелязал, като Вальо телефона ми - 0878022101
  12. Има го и в подписа на съобщението и в контакти на членове - 0878022101
  13. За мен 2+1 - офис Еконт Симеоново Предваритлно благодаря
  14. Bogdan Hlebarov

    Mitsubishi , Hyundai, Kia

    Хюндай и КИА са ясни - баща и син. В далечната1988 политиката на Япония за развитие на региона въведе (най-естествено) върховата Японска технология първо в Корея а по-късно в Малайзия, Тайланд и пр. Та двигателите са съвсем еднакви, дори помня, как появата на първото "Пони" на българския пазар беше с 12-клапановия бензинов мотор 1.5 на Митсубиши, а след това същия, но вече произведен от Хюндай.
  15. Има ли още от червената перла? Ако има пращай по Еконт до офис "Симеоново" 1 бр. бордо.
  16. Bogdan Hlebarov

    Тръбичка на климатик

    По принцип "климатикаджиите" имат "едни такива устройства", закачат ти инсталацията, изтеглят фреона, претеглят го и при създадения вакуум се определя степента на херметизация. И т.н. се определят и локализират пробивите. Това ми се струва стандартна процедура и върши по-добра работа от "казал-рекъл". Имам спомен, че при мен излезе ок. 60 лв с фреона и смяна на О-пръстени на двата конектора при дехидратора.
  17. Bogdan Hlebarov

    Тръбичка на климатик

    Заварява се и то добре, даже и се огъва. Ако идваш към София имам двама познати, които само с това се занимават. Ако конекторите към дехидратора изпускат - сменяш О-пръстените или отиваш при този дето ти го е пълнил, той знае какво да прави. П.П. Имам само един въпрос - защо преди да го напълни не провери инсталацията в режим на вакуум тест?
  18. Bogdan Hlebarov

    Тресе над 100..

    Само при подаване на газ ли е? Пробвал ли си след ускорение да изключиш от предавка? - спира ли? ...
  19. Обяснявам веднага - при Галанта, а и доколкото съм гледал по-нови изпълнения на Митсубиши - има т.нар. модул за енергийна ефективност, който се грижи освен за плавно гасене на интериора и пр. глезотии и за контрол на консумацията в отделните токови кръгове: това си е чист контрол на тока. При Галанта например, всичко работи до над 9.7V, което пък се контролира от същия модул, но се ползва информация от ШИМ на елктрониката за зарядка в напреженовата верига на изправителния блок (почети всички коли ползват 3P генератори и схема Иларионов на изправителния блок). Като цяло контрола по ток е елементарен, когато контурите са правилно разделени - просто напрежението на възбуждащата намотка на генератора е точно пропорционално на тока на заряд, с изключение на оборотите под 850, където синусоидата на генератора се изражда (Сплесква се отгоре) при по-голяма консумация. Затова писах и по-горе - препоръчително е когато карате предимно в градска среда с много "стоене на място" да зареждате акумулатора 1-2 пъти годишно на външно зарядно при същите условия. За константния ток - това е така, но най-добър режим и дълговечност този тип акумулатори добиват при зарядка с константен ток и задължително нефилтрирана дву-полу-периодна синусоида. Те имат много голямо преимущетво пред всички останали - работят в много голям температурен диапазон и могат да издържат кратковременни(от порядъка на минути) токове ок. 100 пъти номиналния и точно това ги прави незаменими повече от 70 г. в Автомобила.
  20. Очевидно е, че не можете да четете: 1. Погледни в спецификацията не на зарядката, а на акумулатора - просто е - препоръчват ти определени типове (не МАРКИ!) акумулатори - затова Японците са по коректни - и електрониката за заряд има една единствена функция да поддържа тока на зарядка един и същ при различна консумация - доколкото и ако може! 2. Напрежението на заряд има значение само при LI-I акумулатори, при електролит киселина или основа, какъвто и да е типът единствено значение има ТОК-а на заряд, а напрежението следят тези, които не могат друго - то е много приблизително пропорционално на тока и зависи от капацитета и "Заряда" на акумулатора. 3. Като впишеш в регистрите на ЕКУ-то марката, какво ще прави зарядната електроника?! - точно нищо, защото дори феноменолно калпавите марки Бош и Варта произвеждат 3 типа стартови акумулатори, които се зареждат и ползват по коренно различни начини. Или може би, марката ще определи часовете експлоатация и ЕКУ-то ще те подсеща за смяна. За ползването на така наречен "Смарт" има данни от 1975г. именно в митсубиши. А с фантастиката граничат твоите твърдения за "Умни" зарядни - както писах по-горе - проблема с аутотюнинг на акумулатор не решен теоретически и няма особени надежди за това (справка публикации в инженеринг ревю на водещи фирми(нито една европейска!) за производство на електромобили) П.П. Най-неграмотните в производство на електроника и софтуер са западно- и централно-европейците, ако имат нещо произведено - то е откраднато, видяно или в най-добрия случай с платен патент. Преди доста време ви съветвах да четете истинската информация за инженерните иновации, а не документация на автомобил, която при европейските производители е 100% рекламна брошура.
  21. Така е - именно затова хубавите акумулатори не стават за европейски коли, тъй като системите им за зарядка са направени за конкретни акумулатори и изобщо не правят никакъв мениджмънт (и не е необходимо). Елементарна проверка си направи - купи си висок клас високоенергиен стартов Хитачи 60Ah (в интернет ще намериш продуктов номер) постави го на върхов модел от коя да е немска марка коли и ако системата за зарядка разпознае ток на зареждане над 3А (а нормалния за този клас е 6.5А), аз лично ще сменя колата си с немска напр. Голф и ще отида да живея в Перник. Още не е измислен теоретично начин за аутотюнинг на акумулатори, камо ли на практика осъществено. Пак повтарям: Ако зарядката не е нормална, или сменяш акумулатор или електрониката за зареждане()може и колата).
  22. Абсолютно не зависи - системите за зареждане се правят за конкретен вид и капацитет акумулатори, обикновено най-популярните и при смяна на типа акумулатор се сменя и зарядката. Все още не е влагана в автомобил електроника с т.нар. "Аутотюнинг", а и не е необходимо. Та както писах по-горе, правилното зареждане се определя единствено от тока и зависи единствено и само от конкретния акумулатор - ако "системата на автомобила" не може да го осигури сменяте едното от тях. А за популярните акумулатори на пазара по- лесно е да се следи напрежението, което е приблизително показател за тока на зареждане и ако се движи в тези граници (13.2 - 14.4)V може да разчитате на нормална работа и приличен експлоатационен срок. Ако ли пък имате добавени консуматори (напрежение под 12.7V за по-продължително време) и тока на генератора не е достатъчен за нормално зареждане, просто периодично проверявате капацитета на акумулатора и при нужда зареждате на външен токоизточник.
  23. Напрежението върху акумулатора определя тока на зарядка, а той се определя единствено от вида на акумулатора и изобщо не зависи от вида и марката на колата. Напрежението на празен ход на зареден оловен акумулатор е не-повече от 12.6V, така че ако волтметъра показва дори 12.7V, то режимът е "зареждане", както и при 20V - също е зареждане, но придружено и от разграждане на клетките. Относно описаното зареждане при 15V, то се отнася до гамата японски акумулатори, които допускат по-голям ток на заряд при ниски температури, поради по-голяма височина на клетката, водещо до по-бързо топлоотдаване. Това предопределя и по-големия максимално допустим ток на консумация.
  24. Малко да добавя към колегата Пламен: Нормалната зарядка за Pb-акумулатор е при напрежение 13.4 - 14.2 V. При зареден такъв е допустимо при малки обороти напрежението да слиза под 12V при голяма консумация (при малки обороти, независимо че генератора ти е трифазен, не е възможно да поддържа номиналния си ток), но важното е при обороти над 1000 да се движи в горните граници и никога да не превишава 14.2 V. Това ще осигури нормална работа "заряд/разряд" на акумулатора. Иначе казано от консумацията ти зависи избор на капацитета на акумулатора и от там - алтернатор. а релето трябва да е такова, ч да спази горе-описаното.
  25. За тези, които търсят SUV - отлично решение; има и ASX. По отношение на "джипките" има световен лидер - Паджеро.
×
×
  • Създаване...