Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

willow75bg

Потребител
  • От него общо

    58
  • Регистрация

  • Беше тук

Местоживеене

  • Град
    Плевен

willow75bg's Постижения

Сътрудник

Сътрудник (5/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Първа Седмица
  • Един месец
  • Една Година

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Само с натиск,на щипки е.
  2. Повечето съвременни дизели се с демферен съединител,но не винаги се налага да се сменя целия,може само феродовия диск да смениш.Там имаш турбина,клапани за турбото,дюзи,минава в горната категория за данък,бавно загряване и т.н.Но пък върви доволно.Лично този дизел не ми допада. Преди време бях фен на дизела,но този модел /аз съм с 1,6 двигатля/на Митсубиши ме очарова откъм разход,обслужване и вървеж. Единствено като недостатък,че не се намират части втора употреба или пък са прекалено скъпи,малкия багажник/спрямо другите автомобили/.
  3. Не е така,аз още веднага му писах на лично и се разбрахме да се срещнем понеже сме градски.
  4. Аз го отнесох още същия ден,колегата явно е забравил да Ви отговори. Сега ще мъча от два да правя един.
  5. Я кажете как се прави самостоятелно диагностика без апаратура,има ли вариант?
  6. willow75bg

    запалване

    1-3-4-2 като първи е от към ангренажа.
  7. willow75bg

    Ламбда сонда

    Тези ламбди май бяха с четири кабела,два са за подгрева,един за маса и един за сигнала.Трябва да настройте мултицета да измерва волтове-до 20V. На загряла кола измервате напрежението между масата и сигналния кабел.Напрежението трябва да се колебае постоянно в интервала от 0,2 до 0,9 волта.Това означава,че сондата си работи коректно и коригира смесите.Не е нужно да режете кабелите просто забийте по една игла в двата проводника и там свържете мултицета. Какви са болките на ламбдата: 1. "Забила" - застава на едно показание и не го променя независимо дали давате газ или не. 2. "Полудяла" - обратния вариант - много често мени показания в широки граници. 3. Прекъснато подгряване - тогава за да достигне работна температура минава много време, защото се подгрява само от газовете. Моята като я сменях купих от Косер заместител,че оригиналната беше доста по-скъпа.Ефекта беше положителен-разхода падна и динамиката се подобри.
  8. willow75bg

    Ламбда сонда

    Чек лампата и форсирането може да е от доста неща.Диагностика правил ли си или поне премери ламдата с мултицета? Ако смуче въздух от някъде след дросела пак ще се вдигат оборотите.Не сменяй нещо преди да си сигурен на 100%.
  9. Да си отговоря сам.Благодарение на колега от форума с,който говорихме по телефона разбрах от къде се взима сигнала за оборотите при монтаж на газ.инжекцион. Та,бобините са две с по три входящи кабела.Единия е с постоянно 12 волта напрежение,средния е минус,третия е нашия кабел. Остава ми само настройката да я направим като хората и ще карам на газчица.
  10. Колеги,помагайте спешно. На Стар 1,6-98к.с. 2003 с двете бубини от къде мога да хвана оборотите за газовия инжекцион? Някои казват от бубината,но там влизат три кабела?
  11. Съединител.Ако беше с жило щях да се усъмня в него,но понеже са са помпи може и от там да е проблема. Изгаси двигателя,включи на скорост и виж дали тогава ще има връзка между двигателя и скоростите.
  12. willow75bg

    Ламбда сонда

    Беше малко по мудна,беше й изгорял подгрева.Просто тогава и пуснах една диагностика и излезе наяве проблема.Може и с мултицет да я хванеш.Разлика определено има.
  13. От моргите,колега.Има части втора употреба,отваряш обявите и звъниш.
  14. А вие ползвахте ли търсачката,почти съм убеден че има сходни теми,трябва си четене. п.с.Напиши панел в търсачката и чети.
  15. willow75bg

    Ламбда сонда

    На предишното Старче,82к.с. беше,я смених с заместител някакъв за около 55лв.Оригиналната мисля че беше около 140лв. Разлика във вървенето и разхода веднага си пролича в по-добра посока. Смяната едва ли ще те затрудни.
×
×
  • Създаване...