Премини към съдържание

kacarski

Потребител
  • От него общо

    57
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което kacarski е написал

  1. През навигацията не знам, как можеш да си активираш дневни светлини, но има и друг начин:
  2. kacarski

    Светва ми ABS

    Миналата седмица пак светна ESP service и ABS. Грешката пак е C2116. При предния ремонт нямах скоба и нов лагер и затова не го свалих, а само разместих ротора спрямо четките и го сглобих. Мислех, че е достатъчно, защото моторчето започна да върти. Беше достатъчно за 6 месеца. Днес пак отворих моторчето този път обаче махнах лагера. Едната четка не се движи свободно във водача. Леко ги разпилих и раздвижих. Може би трябваше да отрежа проводника, за да извадя четките от водачите, и да изпиля и най-вътрешния край. Сега и двете се движат свободно. Мотора пак работи и предупрежденията се махнаха.
  3. kacarski

    ауто светлини

    Можеш да си активираш дневни къси светлини. Късите се пускат след старт на двигателя и гаснат след като го спреш, а подсветката на таблото е като при угаесни фарове. Трябва да погледнеш тук: 1. Активация на къси. 2. Програма за запис на кодинг. 3. Програма за промяна на кодинг файл.
  4. За настройка на прозорците може да провериш тук: етакс кодиране.
  5. kacarski

    Светва ми ABS

    Ефекта от потропване по корпуса на мотора беше само за 1-2 дни. После пак светна грешката и почти не е спирало. В събота свалих абс модула и отделих мотора. Пробвах го с мултицет, показа отворена верига. При подаване на 12в не върти. Отворих, раздвижих четките и го сглобих. След ремонта показва ~17 ома и при подаване на напрежение върти. Сглобих всичко, обезвъздушаване и след като запалих пак ме поздрави asc off, service required. Модула има памет, която не се изтрива при загуба на напрежение. Докато излезна от паркинга обаче изгасна и повече не е светвало. Електронният блок не съм го отварял. Снимки на самият модул. . Оста на мотора влиза в лагерна втулка която движи буталата на помпата. Докато работите по хидравличният блок внимавайте втулката да не изпадне, защото после е мъка да се вкара обратно. Правят се 2 дупки на корпуса малко под подбитите части. На корпуса обаче има 4 подбива. Дупчите тези, които са на 90 градуса спрямо буксата. От твърда тел свивате за да се натисне контрата. Натискате 1-2мм, за да се освободят контрите и дърпате, за да се извади ротора с капака. Тойизлиза трудно, защото магнитите го привличат. Ако имате грешка C2116, и сте проверили окабеляването до модула, най-вероятно проблема е в мотора.
  6. kacarski

    Въпрос относно свещи NGK

    ОЕМ свещите за lancer x 1.5 са Bosch. OEM MN176628 или Bosch 0 242 235 769. Тези не знам дали ще станат, дори не излизат като заменяеми за този модел. Виж и тук: Свещи Lancer 2008 бензин
  7. kacarski

    Светва ми ABS

    Lancer x 1.5 2008 на 167к км и 12 години - за първи път светна ASC service required. Както при повечето, грешката е c2116 - Abnormality in power supply voltage in pump motor. Номера на abs модула е 4670a265 Ate. Проверих в интернет и модула много прилича на Ate mk61, който се монтира на доста марки от този период. Единият вариант е блокиращи четки в мотора, другият е проблеми с управляващият блок, а може и двете. Нулирах грешката, но при следващото палене пак се появи. Почуках леко по корпуса на мотора, изключих абс буксата и пак я включих. След паленето грешката се появи(не съм я нулирал пак), но докато тръгна изгасна. За жалост мотора не са го закрепили с болтове, а самият алуминиев корпус е ударен в краищата и закрепва като нит. Засега не съм го махал да проверя водачите на четките. Ако проблема зачести ще пробвам.
  8. kacarski

    Ръководства Lancer 2007-

    MMCodingWriter - Безплатна програма с много функции за по-новите модели. Позволява: Промяна на настройките в etacs Четене и триене на грешки от engine, etacs, abs, srs, meter... Пробвах я с usb кабел elm327 на lancer x 1.5. Свърза се с engine, etacs, abs, srs, meter, climat. Прочете и изтри грешка от абс и двигателя. Не съм пробвал другите функции.
  9. kacarski

    Въпроси за Lancer Sportback 2009

    Средния разход на ръчен режим не го занулява, но като изгасиш и автоматично минава на авто режим. Когато искаш да видиш разхода на ръчен режим трябва да минеш пак на него.
  10. Средният разход основно зависи от средната скорост и начин на шофиране. Нашият лансер 1.5 дава средно <6(извънградско - 50/50 магистрала/междуградски път). Колкото повече се кара по магистрала толкова и разхода е нагоре. Ако не се превишават ограниченията и не се кара по магистрала обикновено разхода е до 5.5. Само магистрално шофиране с 130-140 разхода ще е >6.5(може и по-висок). Отделно, че при такава скорост колата е шумна. С една дума ако ти трябва магистрална кола, лансера с малък двигател не е особено удачен.
  11. kacarski

    Свещи Lancer 2008 бензин

    От завода свещите са иридиеви и са Bosch-FR7SI30, както си пише в книжката. И аз се учудих, че е сглобявана в Япония пък немски свещи, та преди да си купя ги вадих да видя дали наистина са тези. Ето ги моите на 100к км: http://store.picbg.net/pubpic/E7/ED/d5792139936ae7ed.JPG Новите ги взех от Аутохелп - 10лв за брой(преди няколко години питах в БС и ми казаха 42лв. за бройка). Изглеждат същите като тези на колата, качествено изработени. За България има и други представители на Бош(на страницата им има пълен списък) - ауто+, техко,..., там сигурно също ще ги имат.
  12. Погледни при теб как е на показаните места: My link На тази снимка не се вижда, но кедето е стрелката, която е отпред може да е пробит болта и да е направено за имбус. Преди да го развиваш, го напръскай с проникващ спрей и го остави да действа няколко часа. Ако не става, режеш с ъглошлайф гайката. Само гледай да не нараниш стабилизиращата щанга.
  13. С чука удряш шенкела точно където влиза конуса на кормилния накрайник, а не болта отдолу. Ако друг път ти се наложи да блъскаш по болт, за да не се прецаква резбата завиваш гайката, така че да е равна или леко в + и удряш по нея.
  14. P0037 Oxygen sensor (rear) heater circuit low input P0137 Oxygen sensor (rear) circuit low voltage Проследи кабелите и буксата до задната ламбда сонда. С мултицет замерваш съпротивлението на нагревателя на сондата ако клони към безкрай е прекъснал и си за нова.
  15. Можеш да изключиш сервизното напомняне ако те дразни - . Другият вариант е да си го нулираш сам след всяко обслужване, както е описано в книжката на колата.
  16. Ето: http://catalog.mann-filter.com/EU/bul/vehicle/MANN-FILTER%20Katalog%20Europa/%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B8%20%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0/%D0%90%D0%92%D0%A2%D0%9E%D0%9C%D0%9E%D0%91%D0%98%D0%9B%D0%98%20+%20%D0%91%D0%A3%D0%A1%D0%9E%D0%92%D0%95/MITSUBISHI/L%20200 Иначе тук може да си провериш със сигурност какво е положението при теб: http://japancars.ru/index.php?route=catalog/mitsubishi
  17. Според каталога на ман не е монтиран такъв филтър.
  18. Освен в официялните представители не знам къде другаде може да ти свършат работа.
  19. Сервизна литература има тук - http://sportback.2de.ru/ , от лявото меню избираш 37B-ELECTRICAL POWER STEERING. Щом ти излиза грешката на таблото я свържи към диагностика, която може да я прочете и после от линка по-горе действаш.
  20. На червения дисплей на таблато(там се показва пробег, разход и др.), излиза ли ти волан с удивителна до него? Можеш ли да опишеш по обстойно кога се получава изключването? Преди да установиш точно къде е проблема не сменявай нищо, защото е доста вероятно да смениш нещо здраво.
  21. Лансер 1.5 не е с хидравлика, а с електро усилвател. Не разбрах чека на двигателя ли ти свети или имаш волан с удивителна? Ако сте успели да прочетете коя е грешката на ЕПСа, тук може да видиш как се процедира: http://sportback.2de.ru/37/html/M137200750017601ENG.htm
  22. kacarski

    Aкумулатор

    Не е удачно да се мери заряд по време, защото не се знае колко са били заредени акумулаторите. Най-добре следи напрежението - при стайна температура 25С, стигне ли 14,5В прекратявай зареждането.
  23. kacarski

    Помощ Блъснаха ме!

    Тук гледам, че има реплика на ево броня - бим.бг. Никога не съм пазарувал от тях.
  24. И при мен е подобно положението. При нулирането ми показа 21к или 11 месеца. Пробвах да го нулирам отново, но само ми добави още един сервизен интервал - стана нещо от сорта на 36к или 23 месеца. Помислих, че съм минал на друго отчитане на интервала и си поиграх да ги сменявам(JPN, EU, US, AUS), оказа се, че съм си бил на правилното. Като се върнах пак на отчитането за Европа си ми върна 21к или 11 месеца. Предполагам, че компютъра си помни първоначалната дата и километри и си смята за всяко следващо според тях. Само дето ако е така, като закъснея с месец или подраня при нулиране ще ми показва не 12 месеца до следващото, а 11 или 13. Според мен това може да се оправи с техния диагностичен компютър. Понеже не ми се ходи за това до дилърите ще изключа сервизното припомняне.
  25. kacarski

    Поддръжка на автомобила

    Въпросните консумативи са малко под 150лв. Много зависи от къде ще ги вземеш. В БС литър кастрол беше ~30лв. Има и други марки, които стават, а всеки сервиз си има различни доставчици, затова най-добре за цени да говориш с човека(сервиза), който ще ти извърши обслужването.
×
×
  • Създаване...